Skip to content

Friss bejegyzéseink

Tisztelt Tagjaink!Márciusi Dél-Csehországi három napos kirándulásunkra van még szabad hely, várjuk jelentkezéseteket a 25-332-es melléken vagy személyesen a Száva kocsiszínben a VFSZ irodánkban! ... Tovább...Mutass kevesebbet!
Tisztelt Tagjaink!Fodor Illés Főmérnök Úr tájékoztatását közöljük.Kedves Kollégák!A tartózkodókba ki fog kerülni ez a plakát. Mivel nem biztos, hogy mindenki végig olvassa, ezért összefoglalnám a lényegét a félreértések elkerülése érdekében. Ugyanis elég durván hangzik, ami rajta van, de a járművezetői munkakörben ez nem fog komoly problémát jelenteni.A már aktívan dolgozó járművezetőket jellemzően az időszakos vizsgák kapcsán érintheti a KAV vizsgadíjak emelése, és a javítóvizsga díjmentességének megszüntetése. Az időszakos vizsgák két részből állnak: az első részben vannak a műszaki kérdések (kétszer tíz kérdés, kettőt lehet rontani), illetve az F.1-F.2. és KRESZ (újabban 40 kérdés, 10-et lehet rontani). Ezekből alapvetően ritkán sikerül megbukni, mert ezekből többet lehet rontani. Ha valaki ezen vizsgák közül valamelyiken bukik meg, akkor kell viszonylag sokat fizetni a KAV-nak a javítóvizsgáért (nem a BKV-nak, nekünk ehhez nincs közünk).A vizsgán a szünet után jönnek a típus- és vonalismereti vizsgák, itt 5-5 kérdés van, és egyet lehet rontani. Ezeknél viszonylag gyakoribb, hogy egy-egy nem sikerül. Ezek BKV lebonyolítású vizsgák, és ezeknél az első javítóvizsga továbbra is ingyenes marad.Összefoglalva, a lenti változás nem mondom, hogy jó, de a járművezetői munkakörben dolgozók számára jó eséllyel nem fog nagy problémát okozni,. Nem minden sikertelen vizsga esetén kell fizetni, még ha elsőre így is tűnik, de a műszaki és utasításos témaköröknél a felkészülést tényleg javasolt komolyan venni. ... Tovább...Mutass kevesebbet!
Tisztelt Villamosjárművezető Tagjaink!Az alábbi két táblázatban látható, hogy mennyivel változik az órabérek 2023-hoz képest 2024-ben. ... Tovább...Mutass kevesebbet!
Tisztelt Tagjaink!A Villamos Független Szakszervezet a BKSZSZ tagja.A mai bérmegállapodás hírlevelét osszuk meg most veletek.A munkakör katalógus, hogy ki melyik HAY kategóriába tartozik az alábbi linken tudja megnézni:www.vfsz.hu/wp-content/uploads/2023/05/munkakor_katalogus.pdf ... Tovább...Mutass kevesebbet!